2025. 04. 02. szerda
Áron
  Írjon nekünk

STREET FOOD ÁRAKON TOSZKÁN ÍZEKET KAPHATUNK

STREET FOOD ÁRAKON TOSZKÁN ÍZEKET KAPHATUNK
mindigutazas.hu  |  2021. 01. 04., 12:08
STREET FOOD ÁRAKON TOSZKÁN ÍZEKET KAPHATUNK

Budapest egyik vendéglátóhelye, a 20 éves Trattoria Toscana egy olyan új vállalkozásba kezdett, aminek Mi nagyon örülhetünk.

Ami miatt belevágnak ebbe az új dologba sajnos a világjárványnak köszönhető, amelynek egyik legjobban sújtott ágazata a vendéglátás. A hazai vendéglátóhelyek többsége a járvány során tapasztalta meg, hogy hogyan lehetséges a házhozszállítás és az érintésmentes ételfelvétel kivitelezése. Sokuk most csinált ilyet először. Ezek hatására olyan példát is látunk, hogy a tulajdonosok a körülményekhez alkalmazkodva megújították az éttermüket, vagy az étlapjukat. 

A fővárosi Trattoria Toscana olasz séfje egy olyan ételsort hozott létre, ami street food árakon kínálja az eredeti, olasz alapanyagokból, toszkán ízekkel készített finomságokat.

Mit fogyaszthatunk?

A Londonból átigazolt, fine dining tapasztalatokkal egyaránt rendelkező, Fabrizio Caldarazzo újragondolt számos olasz fogást, mindemellett „olaszosított” néhány street food ételt. Például a foccacia szendvicsként ölt új köntöst, a kenyérbe a friss fűszernövényekből előállított pesto mellett a rukkola saláta, a fior di latte mozarella, pármai sonka és paradicsom, azaz caprese kerül.

A házi kovásszal készülő, kelt tésztás ciabattában pedig rozmaringos marhahús pogácsa, pancetta szalonna, hagymalekvár, rukkola, és a toszkán területről érkező pecorino, azaz juhsajt kerül.

A rizsgolyó minden mediterrán ország saját nemzeti ételeként jelenik meg, ami miatt azonban az aranchini is helyet foglal az említett ételsorban, az nem más, mint a toszkán recept alapján, marhahúsból főzött bolognai szósz. Mindezt tojással, mozarellával, zöldborsóval, fokhagymával főtt sonkával (prosciutto cotto) turbózzák fel, és parmezánnal együtt gombóccá formálják, majd ezt követően prézlibe forgatják.

A rosticciana, az olasz módra elkészült sült sertésoldalas elkészítésének az egyik módja. A húst a fűszeres pácban 24 órán keresztül pihentetik, majd ezt követően alacsony hőfokon 9 órán keresztül sütik és ropogóssá pirítják mielőtt kiszállítják.

Forrás: Turizmus Online

Ha tetszett a cikk, kövesse
a mindigutazas.hu-t a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 20., 10:17
Soha nem regisztráltak még akkora utasforgalmat Ferihegyen, mint novemberben. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 22 százalékkal fordult meg több utas, mint tavaly ugyanebben az időszakban, de a rekorder, koronavírus-járvány előtti 2019-es évet is sikerült 10 százalékkal meghaladni.
2025. 03. 04., 16:49
Bár Spanyolország számos csábító úti célt kínál, a magyar turisták gyakran kihagyják a fővárost, pedig Madrid rengeteg élményt tartogat az utazók számára. A Privátbankár Világjáró rovatának friss beszámolója szerint a város élhető, nyüzsgő és tele van kulturális és gasztronómiai különlegességekkel.
2024. 12. 18., 11:28
Nem mindennapi élményben lehet része azoknak, akik kipróbálják a Stechelberget Mürrennel összekötő felvonót – írja az euronews.com. A svájci Schilthorn csúcson a Piz Gloria étteremnek köszönhetően pedig nemcsak a magasság szerelmesei találhatják meg a számításukat, hanem a régi akciófilmek kedvelői is.
   MÁSOK ÍRTÁK
2023. 05. 26., 16:37

Ötvenezer focirajongót várnak a budapesti EL-döntőre, rekordfoglaltság a szálláshelyeken

2023. 05. 26., 16:34

A szabadidős turizmus jövője: ezekkel a trendekkel már most érdemes tisztában lenni

  Legfrissebbek most

A Wizz Air négy új közvetlen járatot indít Budapestről, amelyekre már elérhetők a foglalások. Júliustól kezdődően a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlenül el lehet jutni Bilbaóba, Wrocławba, Gdanskba és Vilniusba. Ezek az új útvonalak nemcsak a magyar utazók számára kínálnak remek lehetőséget a felfedezésre, hanem Budapest is könnyebben elérhetővé válik a külföldi látogatók számára.