Budapest egyik vendéglátóhelye, a 20 éves Trattoria Toscana egy olyan új vállalkozásba kezdett, aminek Mi nagyon örülhetünk.
Ami miatt belevágnak ebbe az új dologba sajnos a világjárványnak köszönhető, amelynek egyik legjobban sújtott ágazata a vendéglátás. A hazai vendéglátóhelyek többsége a járvány során tapasztalta meg, hogy hogyan lehetséges a házhozszállítás és az érintésmentes ételfelvétel kivitelezése. Sokuk most csinált ilyet először. Ezek hatására olyan példát is látunk, hogy a tulajdonosok a körülményekhez alkalmazkodva megújították az éttermüket, vagy az étlapjukat.
A fővárosi Trattoria Toscana olasz séfje egy olyan ételsort hozott létre, ami street food árakon kínálja az eredeti, olasz alapanyagokból, toszkán ízekkel készített finomságokat.
Mit fogyaszthatunk?
A Londonból átigazolt, fine dining tapasztalatokkal egyaránt rendelkező, Fabrizio Caldarazzo újragondolt számos olasz fogást, mindemellett „olaszosított” néhány street food ételt. Például a foccacia szendvicsként ölt új köntöst, a kenyérbe a friss fűszernövényekből előállított pesto mellett a rukkola saláta, a fior di latte mozarella, pármai sonka és paradicsom, azaz caprese kerül.
A házi kovásszal készülő, kelt tésztás ciabattában pedig rozmaringos marhahús pogácsa, pancetta szalonna, hagymalekvár, rukkola, és a toszkán területről érkező pecorino, azaz juhsajt kerül.
A rizsgolyó minden mediterrán ország saját nemzeti ételeként jelenik meg, ami miatt azonban az aranchini is helyet foglal az említett ételsorban, az nem más, mint a toszkán recept alapján, marhahúsból főzött bolognai szósz. Mindezt tojással, mozarellával, zöldborsóval, fokhagymával főtt sonkával (prosciutto cotto) turbózzák fel, és parmezánnal együtt gombóccá formálják, majd ezt követően prézlibe forgatják.
A rosticciana, az olasz módra elkészült sült sertésoldalas elkészítésének az egyik módja. A húst a fűszeres pácban 24 órán keresztül pihentetik, majd ezt követően alacsony hőfokon 9 órán keresztül sütik és ropogóssá pirítják mielőtt kiszállítják.
Forrás: Turizmus Online
A Wizz Air négy új közvetlen járatot indít Budapestről, amelyekre már elérhetők a foglalások. Júliustól kezdődően a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlenül el lehet jutni Bilbaóba, Wrocławba, Gdanskba és Vilniusba. Ezek az új útvonalak nemcsak a magyar utazók számára kínálnak remek lehetőséget a felfedezésre, hanem Budapest is könnyebben elérhetővé válik a külföldi látogatók számára.